piątek, 1 lipca 2016

Zupa kurpiowska

Zupa kurpiowska

Składniki :

- 1 główka białej kapusty
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 3 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- jedna mała puszka koncentratu pomidorowego
- sól , pieprz

Przygotowanie :

Marchewkę ścieram na tarce do warzyw . Cebulę siekam i szklę na łyżce masła , dodaję marchewkę i podsmażam . Kapustę szatkuję solę i zalewam litrem gorącej wody lub bulionu i gotuję do miękkości . W rondelku przygotowuję zasmażkę z reszty masła i mąki dodaję do niej koncentrat pomidorowy , cebulę z marchewką i dodaję do ugotowanej kapusty . Doprawiam do smaku , Przepis z starej książki kucharskiej , wypróbowany nie raz . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz