wtorek, 5 lipca 2016

Łosoś z papryką i sosem tatarskim

Łosoś z papryką i sosem tatarskim

Składniki :

- 2 kawałki fileta z łososia
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 słoik papryki konserwowej ( odsączonej )
- 1 łyżka orzechów włoskich
- łyżka posiekanego koperku
- sól , pieprz

Sos tatarski :

- 3 łyżki majonezu
- 2 ogórki kiszone pokrojone na bardzo drobne kawałki
- 1 łyżeczka małych kaparów
- 0/5 cebuli drobno posiekanej
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- pieprz

Przygotowanie :

Porządnie rozgrzewam patelnie . Filety łososia smaruję oliwą i przyprawiam solą i pieprzem . Rybę smażę po trzy minuty z każdej strony . W międzyczasie mieszam paprykę z orzechami , koperkiem i doprawiam solą i pieprzem . Z podanych składników przygotowuję sos tatarski dodając odrobinę świeżo zmielonego pieprzu . Wykładam na talerze paprykę z orzechami na to układam filety a obok układam sos tatarski i gotowe . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz