Wieprzowina smażona z papryką i kapustą
Składniki :
- 3 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku , drobno posiekane
- 1 łyżka korzania imbiru , drobno posiekanego
- 200 g kotletów z mięsa wieprzowego ( cienkie plasterki )
- 1 marchew pokrojona w cienkie paseczki
- 1 czerwona papryka pokrojona w cienkie paseczki
- 1 żółta papryka pokrojona w cienkie paseczki
- 0/5 poszatkowanej kapusty pekińskiej
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyzka jasnego sosu sojowego
- 75 g kiełków fasoli
Przygotowanie :
Na dużej patelni ( w przepisie jest patelnia wok ) rozgrzewam olej i smażę czosnek i imbir przez około 30 sekund .Dodaję plasterki wieprzowiny i smażę energicznie mieszając przez dwie minuty , następnie dodaję marchewki i papryki i ciągle mieszając smaże przez kolejne dwie minuty . Wsypuję poszatkowaną kapustę i smaże przez kolejne dwie minuty . Mieszam ze sobą sosy ostrygowy i sojowy i wlewam na patelnie i dodaję kiełki fasoli i jeszcze moment smażę . Podaję gorące . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz