Sos barbecue
Składniki :
- 1 średnia czerwona celula , 3 ząbki czosnku
- sól , 4 łyżki łagodnego ketchupu , 4 łyżki musztardy miodowej
- 6 łyżek octu balsamicznego , 2 łyzki miodu , 2 łyzki oleju , 3 łyzeczki słodkiej wędzonej papryki
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
Przygowanie :
W rondelku rozgrzewam olej i szklę bardzo drobno posiekaną cebulę gdy cebula się zeszkli dodaję posiekany czosnek , pieprz cajenne , i paprykę wędzoną i jeszcze moment smażę . Dodaję pozostałe składniki dokładanie mieszam i gotuję na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 45 minut . Na koniec jeszcze próbuję sos i ewentualnie doprawiam według uznania . Przekładam do słoika studzę . Przechowowany w lodówce może być używany do kilku tygodni . Przepis z kalendarza .. Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz