czwartek, 9 czerwca 2016

Papryka faszerowana wykonanie Krzysztofa

Papryka faszerowana wykonanie Krzysztofa

Sładniki :

- 500 g mięsa mielonego
- 100 g ryżu saszedka
- 2 cebule
- 5 pieczarek
- 3 papryki duże
- 150 g żółtego sera ( tartego )
- 1 łyzka koncetratu pomidorowego
- sól ,  pierprz , majeranek

Przygodowanie :

Mięso smaże z drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulą . Dodaję przyprawy i koncentrat . W tym czasie gotukję saszedkę ryżu . Usmażone mięso przekładam do miseczki dokładam do niego ugotowany ryż (odcedzony ) .Farsz  odstawiam żeby trochę wystygła . W międzyczasie szykuję do pieczenia papryki .  Od umytych papryk odcinam górę ( czapeczki ) wycinam żiarna i biały miąższ . Faszeruję papryki farszem i piekę w 160 stopniach do momentu  aż papryka zacznie robić się miękka . Wtedy posypuję tartym serem i zapiekam ją jeszcze chwilę . To wspólny pomysł mój i Krzysztofa .  Życzę smacznego :-)

1 komentarz:

  1. No no no Krzysiek zaczął pomagać przy pisaniu i gotowaniu!!
    Gratuluję.

    OdpowiedzUsuń