Papryka faszerowana wykonanie Krzysztofa
Sładniki :
- 500 g mięsa mielonego
- 100 g ryżu saszedka
- 2 cebule
- 5 pieczarek
- 3 papryki duże
- 150 g żółtego sera ( tartego )
- 1 łyzka koncetratu pomidorowego
- sól , pierprz , majeranek
Przygodowanie :
Mięso smaże z drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulą . Dodaję przyprawy i koncentrat . W tym czasie gotukję saszedkę ryżu . Usmażone mięso przekładam do miseczki dokładam do niego ugotowany ryż (odcedzony ) .Farsz odstawiam żeby trochę wystygła . W międzyczasie szykuję do pieczenia papryki . Od umytych papryk odcinam górę ( czapeczki ) wycinam żiarna i biały miąższ . Faszeruję papryki farszem i piekę w 160 stopniach do momentu aż papryka zacznie robić się miękka . Wtedy posypuję tartym serem i zapiekam ją jeszcze chwilę . To wspólny pomysł mój i Krzysztofa . Życzę smacznego :-)
No no no Krzysiek zaczął pomagać przy pisaniu i gotowaniu!!
OdpowiedzUsuńGratuluję.