niedziela, 29 maja 2016

Tagliatelle z brokułem i parmezanem

Dziś lekki przepis na upalne dni

Tagliatelle z brokułem i parmezanem

Składniki :

- 200 g makaronu tagliatelle
- 200 g  brokułów podzielonych na małe różyczki
- cztery łyżki oliwy z oliwek
- trzy ząbki czosnku drobno posiekanego
-  75 g parmezanu drobno startego
- sól , pieprz

Przygotowanie :

Gotuję makaron do momentu aż będzie al dente . W międzyczasie obgotowuję różyczki brokuła przez 3 - 4 minuty ( tak aby lekko zmiękły ) . Następnie  dokładnie odsączam . Na patelni rozgrzewam oliwę przez około dwie minuty smażę czosnek po tym czasie dodaję brokuła i smażę około 3 minuty delikatnie mieszając . Doprawiam do smaku solą i pieprzem . Przekładam na patelnie makaron dolewam odrobinę wody . Wszystko delikatnie mieszam ( najlepiej potrząsając patelnią ) Danie rozkładam na dwa talerze i posypuję startym parmezanem . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz