To blog kulinarny który pisany jest przez kucharza zarówno z zawodu jak i z pasji pragnącego podzielić się z wami ciekawymi przepisami ...
wtorek, 10 maja 2016
krewetki w warzywach
Krewetki w warzywach
Składniki :
- około 150 g krewetek bez pancerzyków
- 3 średnie papryki
-1/2 cukinii
- 2 - 3 ząbki czosnku
- koncentrat pomidorowy
- sól , pieprz , czosnek granulowany , papryki słodkie i ostra w proszku
- kostka rosołowa rybna
- mąka
-olej do smażenia
Przygotowanie :
Krewetki marynuję w czosnku granulowanym , papryce ostrej w proszku oraz w oleju i odkładam je na godzinkę do lodówki . Po tym czasie . Na rozgrzanym oleju obsmażam krewetki z dodatkiem świeżego drobno pokrojonego czosnku ( po około półtorej minuty z każdej strony ) i zdejmuję je z patelni . Na patelnie wkładam pokrojone w słupki papryki obsmażam je i zalewam wodą z dodatkiem jednej kostki rybnej gdy papryki będą al dente dodaję pokrojoną w grubą kostkę cukinię . Gdy cukinia lekko zmięknie wrzucam podsmażone krewetki dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawiam do smaku . Całość delikatnie oprószam mąką i jeszcze trochę duszę . Proponuję podawać z ryżem . Przepis autorski . Życzę smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz