To blog kulinarny który pisany jest przez kucharza zarówno z zawodu jak i z pasji pragnącego podzielić się z wami ciekawymi przepisami ...
czwartek, 19 maja 2016
Potrawka z piersi kurczaka
Potrawka z piersi
Składniki na cztery porcje :
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- jedna spora marchew obrana i starta
- 30 dag pieczarek
- jedna cebula
- sól , pieprz
- trzy - cztery łyżki śmietany 18%
- mąka
- olej do smażenia
Przygotowanie :
Pierś kroję w kostkę , pieczarki i cebulę w pół plastry . Na rozgrzaną patelnię wlewam olej , wkładam , pierś , cebulę i pieczarki , smażę przez koło 5 minut zalewam wodą i duszę pod przykryciem przez około 20 minut . Dodaję marchew , groszek oraz kukurydzę doprawiam do smaku i jeszcze chwilę gotuję . Hartuję śmietanę (powoli dodając do niej wywaru z potrawki) i wlewam ją do potrawki . Na koniec całą potrawkę zagęszczam zawiesiną z mąki i wody i jeszcze chwilę gotuję . Proponuję podawać z ryżem lub z kaszę jęczmienną . Życzę smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz