Dziś proponuję małą zamianę miejsc zwykle jemy jajka faszerowane np : pastą jajeczno - pieczarkową a dziś proponuję - pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane pastą jajeczną
Składniki :
- 3 średnie pieczarki
-1 jajko
-1 łyżka majonezu
- odrobina tartego żółtego sera
- mała cebulka pokrajana w drobną kostkę
- sól pieprz
Przygotowanie :
Pieczarki myję wycinam z nich ogonki . Obsmażam je na złoto lekko solę i odkładam na talerzyk . Ogonki drobno siekam dodaję do nich cebulkę i smażę na złoto . Odsączam z nadmiaru tłuszczu i wkładam do miseczki . Jajko gotuję na twardo drobno siekam i dodaję do cebulki z ogonkami dodaję majonez i doprawiam do smaku . Obsmażone pieczarki faszeruję pastą jajeczną . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz