sobota, 21 maja 2016

pieczarki faszerowane pastą jajeczną

Dziś proponuję małą zamianę miejsc zwykle jemy jajka faszerowane np : pastą jajeczno - pieczarkową a dziś proponuję - pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane pastą jajeczną

Składniki :

- 3 średnie  pieczarki
-1 jajko
-1 łyżka majonezu
- odrobina tartego żółtego sera
- mała cebulka pokrajana w drobną kostkę
- sól pieprz

Przygotowanie :

Pieczarki myję wycinam z nich ogonki . Obsmażam je na złoto lekko solę i odkładam na talerzyk .  Ogonki drobno siekam dodaję do nich cebulkę i smażę na złoto . Odsączam z nadmiaru tłuszczu i wkładam  do miseczki . Jajko gotuję na twardo drobno siekam i dodaję do cebulki z ogonkami dodaję majonez i doprawiam do  smaku . Obsmażone pieczarki faszeruję pastą jajeczną . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz