Mój pierwszy przepis dla was to
Pierś z kurczaka po meksykańsku ( moja wersja )
składniki :
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- 3 sztuki papryki ( żółta , zielona , czerwona )
- 30 dag pieczarek
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- papryki w proszku ( ostra i słodka )
- sól
- olej
- koncentrat pomidorowy
- mąka
- 4 saszetki ryżu
Kroję wszystkie składniki pierś w dość grubą kostkę , pieczarki w plastry , papryki w grubą zapałką ( słupki ) . Rozgrzewam olej na rozgrzewam olej wkładam pierś , pieczarki podsmażamy razem około 10 minut zalewamy wodą lub bulionem . Gotuję około 15 - stu minut dodajemy fasolę , kukurydzę oraz papryki . W między czasie gotuję ryż . Gdy papryki będą już miękkie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy gotuje chwilę i całość oprószamy mąką ( tak jak przy marchwi zasmażanej ) i jeszcze chwilę gotuję . Podajemy z ryżem . Życzę smacznego :-)
Pierś z kurczaka po meksykańsku ( moja wersja )
składniki :
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- 3 sztuki papryki ( żółta , zielona , czerwona )
- 30 dag pieczarek
- puszka czerwonej fasoli
- puszka kukurydzy
- papryki w proszku ( ostra i słodka )
- sól
- olej
- koncentrat pomidorowy
- mąka
- 4 saszetki ryżu
Kroję wszystkie składniki pierś w dość grubą kostkę , pieczarki w plastry , papryki w grubą zapałką ( słupki ) . Rozgrzewam olej na rozgrzewam olej wkładam pierś , pieczarki podsmażamy razem około 10 minut zalewamy wodą lub bulionem . Gotuję około 15 - stu minut dodajemy fasolę , kukurydzę oraz papryki . W między czasie gotuję ryż . Gdy papryki będą już miękkie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy gotuje chwilę i całość oprószamy mąką ( tak jak przy marchwi zasmażanej ) i jeszcze chwilę gotuję . Podajemy z ryżem . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz