poniedziałek, 2 maja 2016

Pierś po meksykańsku

To jest nowy blog o gotowaniu będziemy tu poznawać gotowanie od kuchni
Mój pierwszy przepis dla was to

     Pierś z kurczaka po meksykańsku ( moja wersja )
     składniki :
   
     - jedna podwójna pierś z kurczaka
     - 3 sztuki papryki ( żółta , zielona , czerwona )
     - 30 dag pieczarek
     - puszka czerwonej fasoli
     - puszka kukurydzy
     - papryki w proszku ( ostra i słodka )
     - sól
     - olej
     -  koncentrat pomidorowy
     - mąka
     - 4 saszetki ryżu
Kroję  wszystkie składniki pierś w dość grubą kostkę , pieczarki w plastry , papryki w grubą zapałką ( słupki ) . Rozgrzewam  olej na rozgrzewam olej wkładam  pierś , pieczarki podsmażamy razem około 10 minut zalewamy wodą lub bulionem . Gotuję   około 15 -  stu minut dodajemy fasolę , kukurydzę oraz papryki . W między czasie gotuję   ryż . Gdy papryki będą już miękkie dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy gotuje  chwilę i całość oprószamy mąką ( tak jak przy marchwi zasmażanej ) i jeszcze chwilę gotuję  . Podajemy z ryżem . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz