Brzoskwinie z orzechami i czekoladą
Składniki :
- 2 brzoskwinie
- 1 czekolada
- kilka sztuk orzechów włoskich ( posiekanych )
- 2 - 3 łyżki mleka
- kilkanaście liści mięty ( umytych )
Przygotowanie :
Brzoskwinie myję przecinam na pół wyciągam pestkę i wydłubuję jeszcze trochę miąższu wrzucam posiekane orzechy i wiórki z połowy czekolady . Brzoskwinie układam na blaszkę wyłożoną pergaminem i piekę około 12 - 14 minut w około 170 - 180 stopniach do momentu aż czekolada się rozpuści . Do pojemnika blendera wrzucam liście mięty i wlewam mleko i dokładnie blendruję . Masę miętowo - mleczną przelewam do garnka o grubym dnie i wrzucam pozostałą czekoladę i rozpuszczam ją tworząc gładki sos . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz