środa, 31 maja 2017

Brzoskwinie z orzechami i czekoladą

Brzoskwinie z orzechami i czekoladą

Składniki :

- 2 brzoskwinie
- 1 czekolada
- kilka sztuk orzechów włoskich ( posiekanych )
- 2 - 3 łyżki mleka
- kilkanaście liści mięty ( umytych )

Przygotowanie :

Brzoskwinie myję przecinam na pół wyciągam pestkę i wydłubuję jeszcze trochę miąższu wrzucam posiekane orzechy i wiórki z połowy czekolady . Brzoskwinie układam na blaszkę wyłożoną pergaminem i piekę około 12 - 14 minut w około 170 - 180 stopniach do momentu aż czekolada się rozpuści . Do pojemnika blendera wrzucam liście mięty i wlewam mleko i dokładnie blendruję . Masę miętowo -  mleczną przelewam do garnka o grubym dnie i wrzucam pozostałą czekoladę i rozpuszczam ją tworząc gładki sos . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz