Zupa szparagowa z łososiem
Składniki :
- 8 zielonych szparagów
- jedna marchew
- jedna pietruszka korzeń
- kawałek pory
- kulka brykietu z szpinaku
- 250 g fileta z łososia
- przyprawa do ryb
- sól , pieprz , czosnek
Przygotowanie :
Marchew , pietruszkę obieram i myję , pora myję . Szparagi myję i odcinam główki . Marchew pietruszkę kroję w kostkę szparagi bez główek i pora wrzucam do garnka i gotuję około litra warzywnego wywaru . Gdy szparagi i por będą miękkie przekładam je do bardzo gęstego sita dodaję też szpinak i bardzo dokładnie blendruję tak aby nie było łyk .Gęstą i gładką zieloną masę przekładam do wywaru z warzyw . Do tak przygotowanego wywaru wkładam kostkę łososia oraz główki szparagów doprawiam do smaku i gotuję do momentu gdy główki szparagów zrobią się miękkie . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz