Dorsz w buraczkach w sosie serowo - koperkowym
Składniki :
- 3 kawałki fileta z dorsza bez skóry
- sól , pieprz
- mąka , 1 jajko
- 3 średnie ugotowane buraki
Sos :
- 250 ml śmietanki 18% ( słodkiej )
- 75 g ulubionego żółtego sera ( startego )
- 50 g serka topionego
- pół pęczka koperku
- sól , pieprz
Przygotowanie :
Fileciki doprawiam do smaku , ugotowane buraczki ścieram na tarce ( grubej ) . Fileciki panieruję w mące , jajku i dokładnie w buraczkach . Opanierowane fileciki układam na blasze wyłożonej pergaminem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut . W garnku o grubym dnie rozgrzewam śmietankę ciągle mieszając dodaję sery , przyprawiam do smaku i dodaję posiekany koperek . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz