poniedziałek, 5 czerwca 2017

Stek z tuńczyka z panierowanym serem camembert

Stek z tuńczyka z panierowanym camembert

Składniki :

- około 400 g steku z tuńczyka
- garść fasoli szparagowej
- 120 g sera camembert
- 100 g orzechów
- 1 jajko . 1 łyżka mąki
- trochę wody
- olej
- sól , pieprz , czosnek granulowany

Przygotowanie :

Gotuję fasolkę . Steka z tuńczyka przyprawiam do smaku i zabieram się za ser . Ser przecinam na dwa cienkie plastry. Z jajka odrobiny wody i mąki przygotowuję ciasto do panierunku .Orzechy przekładam do woreczka i dokładnie rozbijam tłuczkiem , następnie panieruję ser w cieście i w orzechach Smaże steka oraz ser i podaję . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz