niedziela, 11 czerwca 2017

Pieczarki po meksykańsku

Pieczarki po meksykańsku

Składniki :

- 6 pieczarek 
- 1 mała cebula
- 1 papryka 
- kilkanaście czerwonych fasoli z puszki 
- koncentrat pomidorowy
- sól , pieprz 
- ostra papryka w proszku 
- olej

Przygotowanie :

Pieczarki myję wyrywam ogonki i lekko drążę żeby zrobić miejsce na farsz . Cebulę obieram i kroję na drobną kostkę ,paprykę myję pozbawiam gniazda nasiennego i też w drobną kosteczkę . Na patelni rozgrzewam olej i szklę cebulę dodaję do niej pokrojoną paprykę oraz fasolkę gdy papryka zrobi się miękka doprawiam do smaku . Gotowym farszem napełniam pieczarki które zapiekam w piekarniku nagrzanym do 160 - 170 stopni przez około 15 minut . Życzę smaczne :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz