środa, 7 czerwca 2017

Łosoś w sosie herbacianym

Łosoś w sosie herbacianym

Składniki :

- 2 porcje fileta z łososia
- sól , pieprz , czosnek granulowany
- starta skórka z cytryny
- 2 saszetki herbaty
- mąka
- pół małej cebuli
- kilka posiekanych liści mięty
- olej

Przygotowanie :

Filety łososia przyprawiam do smaku i zabieram się za przygotowanie sosu . Cebulę  kroję w drobną kostkę wrzucam do rondelka o grubym dnie i smażę na oleju złoty kolor dodaję mąki żeby powstała jasna zasmażka . Gorącą zasmażkę zalewam mocnym naparem z herbaty tak żeby powstał sos . Gotowy sos przyprawiam do smaku i wrzucam kilka listków mięty . Łososia smażę posypuję go skórką z cytryny i podaję z sosem . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz