Krewetki w sosie śmietanowo - koperkowym
Składniki :
- około 150 g mięsa z krewetek
- czosnek granulowany
- pieprz cayenne
- olej
- 6 pomidorków koktajlowych cherry
- 6 pomidorków koktajlowych zwykłych
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- 200 ml śmietanki 18%
- 1/4 pęczka koperku
- sól
Przygotowanie :
Mięso z krewetek marynuję w sporej ilości granulowanego czosnku oraz w pieprzu cayenne i odstawiam na bok . Następnie obieram cebulę i kroję ją w kostkę , myję pieczarki i pomidorki . Pieczarki kroję w ćwiartki a pomidorki wzdłuż na pół . Pokrojoną cebulę szklę na rozgrzanym oleju , następnie dodaję ćwiartki pieczarek oraz krewetki wszystko zalewam śmietanką chwilę gotuję doprawiam do smaku i dodaję pomidorki koktajlowe oraz koperek . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz