sobota, 17 czerwca 2017

Tort kubusiowo - truskawkowy

Tort kubusiowo - truskawkowy

Składniki :

- 3 krążki biszkoptowe
- około 600 g truskawek w całości ( dokładnie umytych )
- 0/5 litra zblenderowanych truskawek ( naturalnego soku z truskawek )
- 0/5 malinowego kubusia
- około 100 g budyniu śmietankowego
- cukier
- 2 czekolady

Przygotowanie :

Pierwszy spód wkładam do tortownicy i układam na nim połowę truskawek które wcześniej przecinam na pół . Następnie w garnku o grubym dnie gotuję sok truskawkowy i szklankę kubusia malinowego  oraz dodaję do smaku cukru . Pozostałego kubusia mieszam z budyniem . Gdy sok się zagotuję postępuję tak jak przy zwykłym budyniu na mleku . Ciepłym ale nie gorącym budyniem zalewam pierwszą warstwę następnie drugą . Następnie całość przykrywam trzecim krążkiem . W kompieli wodnej rozpuszczam czekolady którymi dokładnie nacieram zimny tort który na koniec dekoruję i  wstawiam do lodówki . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz