niedziela, 5 lutego 2017

Pierś z kurczaka w chipsach paprykowych

Pierś z kurczaka w chipsach paprykowych

Składniki :

- jedna pierś z kurczaka około 300 g
- mąka
- 1 jajko
- sól ,  pieprz
- około 130 g chipsów paprykowych

Sos :

- jedna część majonezu
- jedna część ketchupu
- ewentualnie sól , pieprz

Przygotowanie :

Pierś z kurczaka myję  kroję w grubą kostkę  przyprawiam do smaku obtaczam w mące , następnie panieruję w roztrzepanym widelcem jajku i w pokruszonych chipsach (  chipsy wsypuję do woreczka foliowego i rozbijam tłuczkiem do mięsa ) Panierowane piersi wykładam na naczynie żaroodporne wyłożone papierem do pieczenia i piekę w temperaturze 190 - 200 stopni przez około 40 minut  . Podaję z sosem powstałym po wymieszaniu majonezu z ketchupem . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz