Pierś z kurczaka w chipsach paprykowych
Składniki :
- jedna pierś z kurczaka około 300 g
- mąka
- 1 jajko
- sól , pieprz
- około 130 g chipsów paprykowych
Sos :
- jedna część majonezu
- jedna część ketchupu
- ewentualnie sól , pieprz
Przygotowanie :
Pierś z kurczaka myję kroję w grubą kostkę przyprawiam do smaku obtaczam w mące , następnie panieruję w roztrzepanym widelcem jajku i w pokruszonych chipsach ( chipsy wsypuję do woreczka foliowego i rozbijam tłuczkiem do mięsa ) Panierowane piersi wykładam na naczynie żaroodporne wyłożone papierem do pieczenia i piekę w temperaturze 190 - 200 stopni przez około 40 minut . Podaję z sosem powstałym po wymieszaniu majonezu z ketchupem . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz