niedziela, 12 lutego 2017

Panierowane roladki ze schabu

Panierowane roladki ze schabu

Składniki :

- 4 kotlety ze schabu po 120 g każdy ( cienko rozbite )
- 2 - 3 cebule pokrojone w kostkę
- około 30 dag pieczarek pokrojonych dość drobno
- około 150 g żółtego sera ( tartego )
- sól , pieprz
- mąka , 2- 3  jajka , bułka tarta do panierowania

Na surówkę

- około 400 g kapusty kiszonej lekko porwanej lub przesiekanej
- 3 słodkie mandarynki podzielone na cząstki
- 3 kiwi  obrane i pokrojone w dość grube kawałki
- cukier , sól , olej

Przygotowanie :

Na rozgrzanej patelni na oleju szklę cebulę z pieczarkami . Gdy cebula i pieczarki się lekko zrumienią przekładam je do miski i odstawiam do przestygnięcia . Następnie dodaję tarty ser i doprawiam do smaku i w ten sposób mam już gotowy farsz na roladki . Rozbite kotlety przyprawiam do smaku układam na nie farsz następnie zwijam roladkę zaczynając od boków . Z jajek męki i odrobiny wody przygotowuję ciasto w którym panieruję roladki które następnie panieruję w bułce tartej . Gotowe roladki smażę na rozgrzanym oleju na patelni ( krok po kroku odwracając roladkę )  lub w frytkownicy . Złocistą roladkę proponuję podawać z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty wykonanej według powyższego przepisu .Przepis na roladkę jest często wykonywany w miejscu mojej pracy . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz