Łosoś w sosie pomarańczowo imbirowym z papryką
Składniki :
- ok. 300 g fileta z łososia
- sól , pieprz
- mąka do panierowania łososia
- olej do smażenia
Sos :
- sok z jednej pomarańczy
- filety z jednej pomarańczy pokrojone w kostkę
- jedna czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
- 1,5 cm kawałek imbiru obrany i starty
- 1 szalotka starta na takiej samej tarce jak imbir
- sól , papryka ostra w proszku , miód
- olej do smażenia
- mąka do zagęszczenia
Przygotowanie :
W rondlu rozgrzewam olej wrzucam na niego imbir i szalotkę oraz paprykę .Gdy cebulka się zeszkli zalewam wszystko sokiem i wrzucam kostkę z filetów pomarańczy . Doprawiam do smaku ( ostro ,słodko , kwaśno ) . Zagęszczam mąką i podaję z usmażoną rybą .Przepis z sporej inspiracji przepisem uczestniczki master chefa pani Kingi Paruzel Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz