poniedziałek, 23 stycznia 2017

Łosoś w sosie szpinakowo - serowym

Łosoś w sosie szpinakowo - serowym

Składniki :

- około 400 g świeżego łososia (filety)
- 2 kostki brykietu z szpinaku
- 100 g sera gouda starty
- 100 g serka topionego (klasycznego)
- 250 - 300 ml śmietanki 18%
- sól , pieprz , przyprawa do ryb
- mąka do panierowania
- olej do smażenia

Przygotowanie :

Ryby przyprawiam i zabieram się za sos . Szpinak siekam wrzucam do garnka o grubym dnie  blendruje z śmietanką na dość gładką masę wstawiam na małym dodaję sery i mieszam aż sery się rozpuszczą . Wtedy doprawiam do smaku i odstawiam w ciepłe miejsce .Na rozgrzanym oleju  smażę rybę którą wcześniej obtaczam w mące .Gotową rybę polewam sosem i podaję . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz