Jajko na miękko w mięsie gołąbkowym z pieczarkami
Składniki :
- 5 jajek
- 50 g ryżu
- 100 g mięsa mielonego
- około 150 pieczarek pokrojonych dość drobno
- 2 cebule pokrojone dość drobno
- olej
- bułka tarta
- sól , pieprz
Przygotowanie :
Ryż gotuję w osolonej wodzie ( na sypko ) . Studzę . Trzy jajka gotuję na miękko . Na patelni rozgrzewam olej i smażę cebulę z pieczarkami zeszklone odsączam ze tłuszczu . Ryż , pieczarki , mięso , jedno surowe jajko i odrobinę tartej bułki mieszam i doprawiam do smaku . Jajka ugotowane na miękko obieram i delikatnie obtaczam przygotowaną masą , następnie panieruję w roztrzepanym jajku i w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju pomału krok po kroku rumieniąc kotlet w kształcie kotleta devolay . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz