sobota, 4 marca 2017

Dorsz w smażonych warzywach i w sosie majonezowo - ketchopowym

Dorsz w smażonych warzywach i sosie majonezowo - ketchupowym

Składniki :

- 450 g - 500 g filetów z dorsza
- jeden bakłażan ( 2 - 3 milimetrowe plastry )
- jedna cukinia ( 2 - 3 milimetrowe plastry)
- 2 papryki plastry
- olej do smażenia
- mąka do panierowania ryby
- sól , pieprz , przyprawa do ryby

Sos :

- jedna część ketchupu
- jedna część majonezu

Przygotowanie :

Filety myję przyprawiam do smaku i obtaczam w mące . Rozgrzewam patelnie z olejem smażę rybę i odstawiam w ciepłe miejsce ( piekarnik nagrzany do około 100 stopni ) Następnie przyprawiam warzywa i rumienie je na świeżym oleju na rozgrzanej patelni . Rybę podaję z warzywami i z sosem powstałym z wymieszania ketchupu z majonezem . Życzę smacznego :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz