niedziela, 26 marca 2017

Wątróbka drobiowa z cebulką , pieczarkami i jabłkiem

Wątróbka drobiowa z cebulką , pieczarkami i jabłkiem

Składniki :

- 0/5 kg wątróbki z kurczaka
- jedno jabłko ( reneta lub inne kwaśne )
- 2 cebule pokroje w pół plastry
- 2-3 pieczarki pokrojone w pół plastry
- dobrej jakości nisko słodzony dżem żurawinowy
- sól , pieprz , olej do smażenia

Przygotowanie :

Na patelni rozgrzewam olej i smażę pieczarki z cebulą szklę doprawiam do smaku i ostawiam w ciepłe miejsce ( np : piekarnik ) .Następnie na nowym oleju ( minimalnej ilości ) smażę pół plastry jabłka ( około 2 milimetrowe ) i też ostawiam w ciepłe miejsce . Wątróbkę opłukuje  kroję w grubą kostkę i smażę pod  koniec smażenia doprawiam do smaku i podaję . Jako sos proponuję dżem żurawinowy . Życzę smacznego :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz