niedziela, 19 marca 2017

Papryki faszerowane łososiem

Papryki faszerowane łososiem

Składniki :

- 3 podłużne papryki ( duże )
- około 330 g surowego łososia
- 100 g saszetka ryżu
- 3-4 pieczarki drobno posiekane
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- sól , pieprz , przyprawa do ryby
- olej do smażenia

Przygotowanie :

Saszetkę ryżu gotuję w osolonej wodzie . Gotowy ryż przesypuję do miski . Na rozgrzany olej na patenie wrzucam cebulę i pieczarkę i smażę na złoto i przesypuję do ryżu . Łososia kroję w kostkę i dodaję do ryżu . Całość masy doprawiam do smaku . Papryki myję kroję w około 1 cm plastry wyjmuję gniazda nasienne  i faszeruję . Gotowe nafaszerowane krążki papryki przekładam na blachę wyłożoną pergaminem i piekę przez około 30 minut w 150 - 160 stopniach ( do momentu kiedy papryka zmięknie ) .Życzę smacznego :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz