czwartek, 16 marca 2017

Sałatka węgierska

Sałatka węgierska

Składniki :

-  1 bakłażan pokrojony w 2-3 milimetrowe plastry
- 1 duża cukinia pokrojona w 2-3 milimetrowe plastry
- 3 papryki ( żółta  , czerwona , zielona ) pokrojone w grube zapałki
- sól  , papryka słodka w proszku , papryka ostra w proszku
- olej do smażenia i ręcznik papierowy do odsączania warzyw z nadmiaru tłuszczu

Sos :

- jedna część majonezu
- jedna część ketchupu raczej ostrego

Przygotowanie :

Bakłażana i cukinię solę i smażę na złoty kolor z obu stron i odkładam na ręcznik papierowy . Następnie smażę papryki do momentu gdy staną się al dente . Papryki też odsączam na ręczniku papierowym . Wszystkie składniki przekładam do miski doprawiam do smaku i zalewam sosem delikatnie mieszam i podaję . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz