Składniki :
- 200 g fasolki szparagowej
- 6 plastrów wędzonego boczku , pokrojonych w paski
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu winnego ( białego )
- 150 g żółtego sera typu cheddar pokrojonego w kostkę
Przygotowanie :
Fasolkę obgotowuję przez około 4 minuty w wrzącej osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente . Nastepnie odsączam na durszlaku . W międzyczasie na rozgrzanej oliwie smaże boczek aż stanie się chrupiący . Gdy boczek się usmaży zdejmuję go z patelni za pomocą łyzki cedzakowej i mieszam go z fasolą szparagową oraz serem . Do patelni z pozostawioną po smażeniu oliwą wlewam ocet winny i dokładnie mieszam . Powstałym w ten sposób sosem polewam sałatkę . Doprawiam do smaku . Życze smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz