niedziela, 11 września 2016

Penne z wędzoną makrelą

Penne z wędzoną makrelą

Składniki :

- mięso z jednej średniej wędzonej makreli
- 250 g makaronu penne
- 2 średnie cebule drobno pokrojone
- około 30o g grubo pokokrojone pieczarki
- sól , pieprz , ulubione zioła suszone , granulowany czosnek
- olej do smażenia
- starty żółty ser do posypania dania ( np : salami )

Przygotowanie :

Makaran penne gotuję w wrzącej osolonej wodzie tak aby był al dente , Ugotowany makaron odcedzam na durszlaku i lekko przelewam zimną wodą i odstawiam , Na palelni rozgrzewam olej i wrzucam na niego cebulę szlę ją i dodaję pieczarki i podsmażam razem . Dodaję mieso z makreli przyprawiam do smaku solą , pieprzem , ziołami , i czosnkiem chwilę podsmażam .Dodaję makaron penne i jeszcze chwilę duszę dokładnie mieszając sos z makaronem . Gotowe danie wykładam na talerze i posypuję startym serem . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz