wtorek, 20 września 2016

Deser jogurtowy z białą czekoladą i mango

Deder jogurtowy z białą czekoladą i mango

Składniki :

- 1 dojrzałe mango
- 100 g białej czekolady
- 340 g jogurtu
- 4 łyżki cukru

Przygotowanie :

Przygotowuję karmel na dużej patelni rozpuszczam cukier i podgrzewam . Gdy nabierze bursztynowego koloru wylewam go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , wystudzam i kruszę lub siekam . Mango kroję w grubą kostkę . Biała czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej ( wkładam połamaną czekoladę do miski i umieszczam ją nad gotującą się wodą ) .Rozpuszczoną czekoladę lekko przestudzam i mieszam z jogurtem . W czterech szklankach układam warstwami kostki mango i krem jogurtowy na wierzchu posypuję karmelem . Przepis wypróbowany dość latwy . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz