sobota, 24 grudnia 2016

Śledź w sosie paprykowym

Śledź w sosie paprykowym

Składniki :

- śledzie z zalewy octowej ( z jednego słoika )
- jedna papryka ( pokrojona i paski )
- 2 - 3 cebule ( pokrojona w pół księżyce )
- 20 dag pieczarek ( pokrojona w plastry )
- koncentrat pomidorowy
- sól , pieprz , papryki w proszku , czosnek granulowany
- olej
- mąka do zagęszczenia sosu

Przygotowanie :

Śledzia kroję i układam do miski w której będę podawał rybę w sosie . Na rozgrzaną patelnie wlewam olej wrzucam cebulę i pieczarki jak cebula się się zeszli dodaję paprykę i lekko zalewam wodą . Gdy papryka zmieknie dodaję koncetrat pomidorowy . Doprawiam do smaku i zagęszczam mąką . Gotowym sosem zalewam rybę . Życzę smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz