Banany w plastrach gruszki , karmelu i czekoladzie
Składniki :
- 2 banany obrane ze skóry
- jedna gruszka pokrojona w cienkie plastry tak aby dobrze zawijały się nimi banany
- jedna tabliczka czekolady ( jak dla mnie mlecznej )
- 4 - 5 łyżeczek cukru na karmel
- wykałaczki
Przygotownie :
Na półmisku na którym będę podawał banany układam plastry gruszki na nich banany i owijam je gruszką spinając wykałaczkami . W kąpieli wodnej rozpuszczam pokruszoną czekoladę i polewam ją banany i wstawiam do lodówki i przygotowuję karmel . Do garnka o grubym dnie wlewam odrobinę wody ( 6-7 łyżeczek ) i rozpuszczam w niej cukier ciągle mieszając . Gdy cukier zmieni barwę na złotą polewam nim deser . Deser to wspólny pomysł z bratem Krzysztofem . Życzymy wam smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz