piątek, 11 listopada 2016

Banany w plastrach gruszki , karmelu i czekoladzie

Banany w plastrach gruszki , karmelu i czekoladzie

Składniki :

- 2 banany obrane ze skóry
- jedna gruszka pokrojona w cienkie plastry tak aby dobrze zawijały się nimi banany
- jedna tabliczka czekolady ( jak dla mnie mlecznej )
- 4 - 5 łyżeczek cukru na karmel
- wykałaczki

Przygotownie :

Na półmisku na którym będę podawał banany układam plastry gruszki na nich banany i owijam je gruszką spinając wykałaczkami . W kąpieli wodnej rozpuszczam pokruszoną czekoladę i polewam ją banany i wstawiam do lodówki i przygotowuję karmel . Do garnka o grubym dnie wlewam odrobinę wody ( 6-7 łyżeczek )  i rozpuszczam w niej cukier ciągle mieszając . Gdy cukier zmieni barwę na złotą  polewam  nim  deser . Deser to  wspólny  pomysł z   bratem    Krzysztofem   . Życzymy wam smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz