Zapiekanka z kaszy gryczanej
Składniki :
- 100g kaszy gryczanej najlepiej w woreczku
- średni filet z dorsza pokrojony w kostkę
- 3 średnie ziemniaki ugotowane i zmielone
- 3 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- olej
- sól
- pieprz
-foremka keksówka , pergamin
Przygotowanie :
Kaszę gotuję w osolonej wodzie ( lekko rozgotowuję ) . Do miski wsypuję kaszę chwilę czekam aż przestygnie dodaję pozostałe składniki mieszam . Foremkę wykładam pergaminem , pergamin lekko smaruję olejem i do tak przygotowanej formy wykładam masę , którą delikatnie zwilżam wodą . Zapiekankę wkładam na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 - 190 °C . Proponuje podawać z sosem grzybowym . Życzę smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz